IZDELKI

TERANOV LIKER

Pri Cesarjevi kleti so od nekdaj pripravljali tudi posebne sladkosti, med katerimi ima posebno veljavo liker, pripravljen iz skrbno negovanega terana. Po družinskem receptu ga v majhnih količinah pripravljamo še danes. Teranov liker iz Cesarjeve kleti je odlično darilo, ki okrepi vezi med ljudmi.

Primeren je za darilo.

Pripravljen je po domačem receptu iz vina teran.

Vsebuje 15,31 % vol alkohola.

TERAN

Teran iz Cesarjeve kleti je vino, ki združuje najboljše tradicije kraškega vinogradništva in sodobna znanja kletarjenja. Grozdje zanj je iz integrirane pridelave v lastnih vinogradih. Pridelava in predelava sta skrbno kontrolirani. 

Vino se ponaša z oznako PTP – Priznano Tradicionalno Poreklo.

Za teran je značilna temnordeča češnjeva barva. Zanj je značilen svež in sadni okus, znani pa so tudi njegovi blagodejni in zdravilni učinki. Pomaga pri slabokrvnosti, utrujenosti, pri kroničnih in akutnih vnetjih črevesja, ohranja pa tudi elastičnost krvnih žil.

Na Krasu ga najraje uživamo ob kraškem pršutu, sicer pa se lepo prilega tudi divjačini. Priljubljena jed je tudi klobasa, kuhana v teranu, lahko pa se ga uporabi tudi za pripravo raznih rižot.

Vsebuje 11,5 % vol alkohola.

TERANOVA PENINA

Najnovejša pridobitev v Cesarjevi kleti je teranova penina. Pripravljena je po klasični metodi za pridobivanje penin iz najboljšega vina teran.

Vsebuje 11,0 % vol alkohola.

PRI NAS DOBITE TUDI MOČNEJŠE PIJAČE;

DOMAČI VINJAK

 

 

Staran v hrastovih sodih. Možnosti polnjenja: 1 l, 0.2 l ter 0.375 l.

Vsebuje 40 % vol alkohola.

ZELIŠČNO ŽGANJE

 

Pridelano iz naravnih zelišč. Možnosti polnjenja: 1 l, 0.2 l ter 0.375 l.

Vsebuje 40 % vol alkohola

NOVO V PONUDBI:

DOMAČI VINSKI KIS

 Na naši kmetiji ponujamo tudi domači vinski kis – zelo močan, za popestritev.